Redefining the Mediterranean Maison
       
     
 In a small densely inhabited island such as ibiza, it is a challenge to find a hilltop location near  the sea that is free from daily tourist activities. This tranquil feeling of seclusion was the first design objetive when positioning the Siesta Houses. The second objetive was to bring the feeling of the sea inisde the house metaphorically painting the walls with delicate colors the reflect the sunlight.
       
     
 Constructed with open concept inteiors (kitchen, dining-room and living-room plus master-suite, all in the mian floor) and joining rectlinear forms that seemed to float on a cliff, these spaces features spectacular views from every vantage point in the interior. A massive fire place is the only division in this pristine space while maintaining perfect dialog with the futuristic-shaped Moon System sofas designed by Zaha hadid for B & B Italia.A floor-to-celling glass walls expands the conceptual impact of the living-room while offering direct access to the open-air terrace wich features a hanging-pool.
       
     
 The house entrance is accomplished from a small private street approached from behind an connected by a bridge, allowing total privacy to the inhabitants. In the evenings, the home's slat-style allows the interior lights to permeate and merge with the exterior light system, bathing the house in a dramatic and glowing aura of its own.
       
     
  Architect Zucchero  has honored the unique style that is typically Ibizian. This cosmopolitan approach to living in these exceptional spaces, presents an opportunity to truly realize an open and free expierence leading the way to redefine the concept of the Mediterranean Maison. 
       
     
impresioncam4.jpg
       
     
impresioncam21.jpg
       
     
Redefining the Mediterranean Maison
       
     
Redefining the Mediterranean Maison

Built on two identical existing structures, these three-storey glass cube Siesta Houses, were redesigned by the Ibiza based Zucchero Architects who took inspiration from the breathtaking sunset of the Santa Eulalia bay.

 In a small densely inhabited island such as ibiza, it is a challenge to find a hilltop location near  the sea that is free from daily tourist activities. This tranquil feeling of seclusion was the first design objetive when positioning the Siesta Houses. The second objetive was to bring the feeling of the sea inisde the house metaphorically painting the walls with delicate colors the reflect the sunlight.
       
     

In a small densely inhabited island such as ibiza, it is a challenge to find a hilltop location near  the sea that is free from daily tourist activities. This tranquil feeling of seclusion was the first design objetive when positioning the Siesta Houses. The second objetive was to bring the feeling of the sea inisde the house metaphorically painting the walls with delicate colors the reflect the sunlight.

 Constructed with open concept inteiors (kitchen, dining-room and living-room plus master-suite, all in the mian floor) and joining rectlinear forms that seemed to float on a cliff, these spaces features spectacular views from every vantage point in the interior. A massive fire place is the only division in this pristine space while maintaining perfect dialog with the futuristic-shaped Moon System sofas designed by Zaha hadid for B & B Italia.A floor-to-celling glass walls expands the conceptual impact of the living-room while offering direct access to the open-air terrace wich features a hanging-pool.
       
     

Constructed with open concept inteiors (kitchen, dining-room and living-room plus master-suite, all in the mian floor) and joining rectlinear forms that seemed to float on a cliff, these spaces features spectacular views from every vantage point in the interior. A massive fire place is the only division in this pristine space while maintaining perfect dialog with the futuristic-shaped Moon System sofas designed by Zaha hadid for B & B Italia.A floor-to-celling glass walls expands the conceptual impact of the living-room while offering direct access to the open-air terrace wich features a hanging-pool.

 The house entrance is accomplished from a small private street approached from behind an connected by a bridge, allowing total privacy to the inhabitants. In the evenings, the home's slat-style allows the interior lights to permeate and merge with the exterior light system, bathing the house in a dramatic and glowing aura of its own.
       
     

The house entrance is accomplished from a small private street approached from behind an connected by a bridge, allowing total privacy to the inhabitants. In the evenings, the home's slat-style allows the interior lights to permeate and merge with the exterior light system, bathing the house in a dramatic and glowing aura of its own.

  Architect Zucchero  has honored the unique style that is typically Ibizian. This cosmopolitan approach to living in these exceptional spaces, presents an opportunity to truly realize an open and free expierence leading the way to redefine the concept of the Mediterranean Maison. 
       
     

Architect Zucchero has honored the unique style that is typically Ibizian. This cosmopolitan approach to living in these exceptional spaces, presents an opportunity to truly realize an open and free expierence leading the way to redefine the concept of the Mediterranean Maison. 

impresioncam4.jpg
       
     
impresioncam21.jpg